ODTÜ SUNY Programlarına Yeni Kayıt Yaptıran Öğrenciler İçin Duyuru

Sevgili öğrencilerimiz,

ODTÜ – SUNY Uluslararası Ortak Lisans Programlarını bu sene kazanan öğrencilerimizi öncelikle tebrik ediyoruz. Sizlere kayıtlar ve katkı payı ödemeleri hakkında önemli bilgileri hatırlatmak istiyoruz.

Üniversite kayıt işleminin e-devlet üzerinden yapılması esastır, öğrencilerin e-devlet üzerinden kayıtlarını tamamladıktan sonra ODTÜ’nün sistemi üzerinden bilgilerini güncelleyerek yurt – burs başvurularını yapıp İngilizce Yeterlik Sınavı’na kayıt olmaları gerekmektedir.

2015-2016 Eğitim Öğretim yılından itibaren üniversite kayıtları şahsen evrak teslimi şeklinde yapılmamaktadır. Bu kapsamda, üniversiteye gelmenize ve herhangi bir evrak teslimi yapmanıza, aksi belirtilmedikçe, gerek bulunmamaktadır. https://oidb.metu.edu.trtr/odtu-ankara-ve-erdemli-kampuslari-2021-2022-akademik-takvim linkine tıklayarak üniversite ve ders kayıtları ile ilgili önemli tarihleri, öğrencilerin kendilerinin takip etmeleri gerekmektedir.

Akademik takvimde de belirtildiği gibi, kayıtlar tamamlandıktan sonra, 11-15 Ekim tarihleri arasında tüm öğrencilerin katkı payını ödemeleri gerekmektedir. Katkı payı ödemeleri için anlaşmalı olunan tek banka İş Bankası'dır. Kullanılan hesap on-line hesap olduğundan herhangi bir hesap ya da IBAN numarası bulunmamaktadır. Bu nedenle öğrencilerimizin ödemeyi İş Bankası şubelerine bizzat giderek yapması, ödeme yaparken ODTÜ SUNY UOLP On-line Katkı Payı Hesabı'na katkı payı yatırmak istediklerini belirtmesi gerekmektedir. Ankara dışındaki şehirlerde yapılan ödemelerde, şubelerdeki ilgili personel doğrudan bu hesabı bulamayabilmektedir, bu durumda İş Bankası'nın ODTÜ şubesiyle irtibata geçip hesaba nasıl erişecekleri konusunda bilgi almalarını rica edebilirsiniz. Katkı payı ödemesi yapılırken öğrencinin okul numarasını ve T.C. kimlik numarasını belirtmesi gerekmektedir.

Katkı payı, İngilizce Öğretmenliği için yıllık 9.808 TL , İşletme ile Küresel Siyaset ve Uluslararası İlişkiler için yıllık 11.032 TL’dir ve dönem başına iki eşit taksit halinde ödenmesi gerekmektedir. Lütfen yıllık katkı payını tek seferde yatırmayınız. Dönem başlarında ödenecek miktar, İşletme ile Küresel Siyaset ve Uluslararası İlişkiler öğrencileri için 5.516 TL, İngilizce Öğretmenliği öğrencileri içinse 4.904 TL'dir. ÖSYM %50 bursu ile yerleştirilen öğrencilerin dönemlik katkı payının da yarısını İş Bankası’na yatırmaları gerekmektedir.

Katkı payının yatırılmasının ardından, ödemeye dair banka makbuzunun fotoğrafını suny@metu.edu.tr adresine mail olarak iletilmesi gerekmektedir.

Kayıtlarla ilgili detaylı bilgiye ODTÜ 2021-2022 Eğitim Öğretim Yılı YKS Kayıt Kılavuzundan erişebilirsiniz. https://oidb.metu.edu.tr/sites/oidb.metu.edu.tr/files/2021%20YKS%20KAYIT%20KILAVUZU%2024.08.2021.pdf

Bütün öğrencilerimize başarılı bir akademik yıl dileriz.

ODTÜ-SUNY Koordinasyon Ofisi