Gizem Gencel, İngilizce Öğretmenliği, SUNY New Paltz & ODTÜ’15

ODTÜ-SUNY İngilizce Öğretmenliği ve İnsan ve Toplum Bilimleri programı 2015 mezunlarındanım. Kaliteli eğitimleriyle ün salmış bu iki okulun mezunu olmak hem çok büyük bir gurur, hem de kazandırdığı deneyimlerle iş yaşamında önemli bir avantaj. ODTÜ, değerli hocaları ve kaynaklarıyla size edebiyat, dil bilimi ve eğitim bilimlerinde dolgun bir eğitim imkanı sunarken; SUNY New Paltz geniş ders seçenekleriyle dünyanızda yeni kapılar açıyor. Bu iki üniversite de, sınıf içi eğitim ve stajlar sayesinde mesleki anlamda yetkin ve ders dışı etkinlikleriyle de hayatta çok yönlü bir birey olmama katkıda bulundu. Dolayısıyla mezuniyet sonrası iş bulmakta sıkıntı yaşamadım.

Mezuniyet sonrası mesleki anlamda deneyim kazanmak amacıyla yaklaşık bir yıl İngilizce Öğretmeni olarak çalıştıktan sonra, şu an burslu kabul edildiğim Amerika’daki Dartmouth College’da Master of Arts in Liberal Studies programında yüksek lisansımı yapıyorum.

ODTÜ ve SUNY New Paltz’da aldığım değerli eğitim ve karşıma çıkardığı fırsatlar hayatta birçok kapıların açılmasına olanak sağladı. Gelecekte de bana kaynak olmayı sağlayacağından eminim.