Neden Ortak Lisans Programı?

Yükseköğretim Kurulu (YÖK) ile New York Eyalet Üniversitesi Sistemi (SUNY) tarafından gerçekleştirilen bir anlaşma gereğince ODTÜ ve ABD’de SUNY-Binghamton ve SUNY-New Paltz tarafından ortaklaşa yürütülmek üzere Küresel ve Uluslararası İlişkiler, İşletme ve İngilizce Öğretmenliği alanlarında uluslararası ortak lisans programları oluşturulmuştur. Bu programlarda öğrenim gören öğrenciler:

• Lisans eğitimi süresince Türkiye’de ve Amerika Birleşik Devletleri’nde YÖK onaylı programlarda öğrenim görme,
  • İki farklı kültürü tanıma,
  • İngilizceyi hem Türkiye’deki üniversitelerde, hem de İngilizce'nin doğal ortamında geliştirme,
  • Programlarını başarı ile tamamladıklarında aynı anda bir Türk ve bir Amerikan üniversitesinin lisans diplomasına sahip olma, olanaklarından faydalanacaklardır.
  • Aynı zamanda, Optional Practical Training (OPT) ile, İşletme ve Küresel Siyaset ve Uluslararası İlişkiler öğrencileri, Amerika'da 4. sınıfı tamamladıklarında, 1 yıl Amerika'da mezun oldukları bölüm ile ilgili bir işte çalışma imkanına sahip olmaktadırlar.