Eğitim Dili

ODTÜ- SUNY ortak diploma programlarında eğitim dili İngilizcedir.

ODTÜ Hazırlık programından muafiyet için belirlenen İngilizce yeterlik koşulları ile ABD'deki ilgili üniversitelerin dil yeterlik koşulları aynı değildir.

Programa yeni başlayan öğrenciler, ODTÜ İngilizce Yeterlik Sınavından en az 65 puan aldıklarında Temel İngilizce Bölümü (Hazırlık) programından muafiyet hakkı kazanırlar. Hazırlık programından muafiyet için TOEFL ve IELTS sonuçları da kabul edilir. (Denklik tablosu için aşağıya bakınız.) Dil yeterliğini sağlayamayanlar, bir yıl süreyle ODTÜ İngilizce Hazırlık Okuluna devam ederler.

ODTÜ-SUNY Ortak Lisans Programlarına devam eden 1. sınıf öğrencileri, SUNY'de eğitim görmek üzere ABD'ye gidebilmek için ilgili üniversite ve programın İngilizce yeterlik koşulunu vize başvuru sürecinin başlayacağı tarihe kadar mutlaka sağlamalıdır. Alınması gereken minimum puanlar aşağıda belirtilmiştir.

Hazırlığı geçmek için ABD'ye gidebilmek için
  ODTÜ Lisans Programları SUNY Binghamton (GIA & BAS) ve SUNY New Paltz (TEFL)
ODTÜ İYS 65 -
TOEFL (IBT) 79

79 (SUNY New Paltz için)

83 (SUNY Binghamton için)

IELTS 6,5* 6,5**

ODTU IYS: ODTÜ İngilizce Yeterlik Sınavı

TOEFL (IBT): Test of English as a Foreign Language (Internet-Based)

IELTS: International English Language Testing System

* Dört bileşenin ortalaması.
** Dört bileşenin ortalaması en az 6.5, bileşenlerin her biri en az 5.0 olmalı.

***23 Aralık 2022 tarihi sonrasında girilen IELTS Academic Sınavı geçerli değildir. Ancak, 23 Aralık 2022 ve öncesinde girilen IELTS ACADEMIC Sınavı (sınav tarihinin üstünden 2 yıldan fazla süre geçmemek kaydıyla) kullanılabilir.

Lisans ve lisansüstü öğrenciler için ODTÜ tarafından kabul edilen İngilizce Yeterlik Sınavları Eşdeğerlik Tablosu için tıklayınız.