Ahmet Borazan, Küresel Siyaset ve Uluslararası İlişkiler, Binghamton Üniversitesi & ODTÜ '11

Ahmet Borazan, Küresel Siyaset ve Uluslararası İlişkiler, Binghamton Üniversitesi & ODTÜ’11

2011 yılında, ODTÜ ile Binghamton Üniversitesi’nin ortaklaşa yürüttüğü Küresel Siyaset ve Uluslararası İlişkiler çift diploma programından mezun oldum ve o tarihten beri lisans çalışmalarımın faydalarını görüyorum. Hem Türkiye’nin hem de Amerika’nın en iyi üniversitelerinden birinden lisans diplomasına sahip olmanın birçok avantajları var. Bunlardan ilki, her iki üniversitede de seçkin bilim adamlarından ders almaktır. Bu önemli bir nokta, çünkü öğrencinin okumakta olduğu eğitim dalındaki gelişmelerin önünde olmasını sağlıyor. Ünlü Uluslararası İlişkiler profesörü Steve Smith, “Uluslararası İlişkiler; Hala bir Amerikan Bilimi” adlı makalesinde, literatürün %74.1’inin Amerikalı bilim adamları tarafından oluşturulduğunu vurgulayan, Kal Hosti’nin anketine değinmektedir. Bana göre, sadece bu yüzdelik oran bile Siyaset Bilimi ve Uluslararası İlişkiler alanı için Amerika’nın önemi hakkında çok fazla şey ifade ediyor. Ayrıca İngilizce’nin önemini de gösterdiğini düşünüyorum.

ODTÜ’deki eğitime başladığında öğrenciler, iyi hazırlanmış bir İngilizce hazırlık sınıfında ya İngilizce öğrenmeye başlıyor, ya da mevcut olan İngilizcelerini geliştiriyorlar. Bunun dışında, İngilizce yeteneklerini geliştirmenin en iyi yolu, ana dili İngilizce olan bir ülkede eğitim almak olduğu için, Binghamton’da geçirdiğiniz yıllardan sonar, hem akademik hem de günlük İngilizce kullanımında ileri seviyeye ulaşırsınız. Son olarak, yurt dışında eğitim almanın paha biçilemez deneyimleri ve eğitim kalitesinin yüksek olması, sadece kendinize olan güveninizi artırmıyor, aynı zamanda müdürlerinizin ve iş arkadaşlarınızın da ilgisini çekiyor. Eğer bir üniversite adayıysanız ve Tarih, Politika ve Uluslararası İlişkiler alanlarına merakınız var ise, Küresel Siyaset ve Uluslararası İlişkiler çift diploma programı size mükemmel bir eğitim fırsatı sunuyor.